Wanneer ga je een website laten maken

Een boodschap voor de buitenwereld

Veel mensen denken: ik ga een website laten maken. Het klinkt namelijk nogal decadent om een website te laten maken voor jouw bedrijf of voor jouw blog. Toch is dit niet heel vreemd, en daarnaast is het bewezen een betere methode dan een website die standaard via een template is gemaakt. Jouw boodschap naar de buitenwereld mag dan nog zo goed zijn; hij moet op een verantwoorde manier worden gepresenteerd.

Een goede basis

Besteed je het bouwen van een website uit, dan kies je ervoor om een webdesigner aan het werk te zetten. Deze webdesigner zal vaak aan de hand van een professionele template een website bouwen. Deze website is helemaal gepersonaliseerd maar hij is niet zo gemaakt dat jij voor iedere aanpassing aan de website de hulp van de webdesigner opnieuw zal moeten inschakelen. De designer zal namelijk gebruik maken van CMS; een systeem waarmee jij heel gemakkelijk de website die voor jou is gemaakt kan beheren.

Waar denk je aan voor je iemand inschakelt

Ga jij een webdesigner inschakelen, dan moet je voor jezelf een aantal zaken op een rij zetten. Het eerste is het doel van jouw website. Heb je een blog die je wil publiceren; kijk dan of er een verkoopdoel bij zit. Je wil immers klanten trekken door middel van hulpmiddelen naar jouw site. Een vindbaarheid door een zoekmachine is in dat geval van het grootste belang. Heb je een bedrijf; kijk dan of de website enkel een visitekaartje online is of dat er meer wensen zijn. Andere wensen kunnen bijvoorbeeld zijn dat je goederen wil verkopen via een webwinkel. Deze en nog veel meer zaken zal de webdesigner met je bespreken voor hij voor jou aan de slag gaat.