Boekhouden voor beginners (BKB)

Als je graag wat meer wilt weten van boekhouden dan is het zeker verstandig daarvoor een opleiding te volgen. Dit kun je bij tal van opleiders maar bij Fabius opleidingen word je de cursus Basiskennis Boekhouden (BKB) geboden waarmee je in de praktijk goed uit de voeten kunt.

Voor wie, waar en wanneer?

In deze cursus maak je kennis met alle grondbeginselen van het boekhouden. De cursus duurt 10 lessen van 3 uur elk en is geschikt voor iedereen die er interesse in heeft. Het is niet alleen voor mensen die de grondbeginselen van het boekhouden onder de knie willen krijgen maar ook voor mensen die een administratieve functie hebben en die graag wat meer willen weten van het boekhoudgebeuren. De cursus zelf geschiedt klassikaal maar je krijgt ook nog huiswerk mee voor thuis. De meeste mensen besteden daar gemiddeld een dagdeel per week aan maar dat kan uiteraard verschillen per persoon.

Breng de theorie in praktijk

De cursus is gericht op de praktijk, zoals voor alle cursussen van Fabius geldt. Fabius is goed op de hoogte van wat werkgevers graag zien dat hun werknemers kunnen en spelen daar dan ook handig op in. Na het volgen van de cursus kun je aan de slag in de boekhoudkundige sector maar in de praktijk volgen veel mensen nog een vervolgcursus. Dit kan een cursus Praktijkdiploma Boekhouden of Calculatie zijn die je ook bij Fabius kunt volgen.

Inhoud van de cursus BKB

De cursus BKB bestaat uit een aantal verschillende onderdelen zoals het maken van grootboekrekeningen en balansen, zaken die met de belasting te maken hebben maar bijvoorbeeld ook over het goed en netjes bijhouden van de administratie van een bedrijf. Dit zijn allemaal taken die je ook in de praktijk tegen zult komen en daarom wordt daar de nadruk op gelegd tijdens de opleiding.